În sfârșit, Ianis Hagi! Românul, decisiv pentru Alaves după două luni în care a lustruit banca de rezerve

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ianis Hagi a fost folosit din nou de antrenorul Luis Garcia, după o pauză de 5 partide în care a fost rezervă neutilizată. Iar spre deosebire de prestațiile șterse din alte meciuri, de data aceasta românul și-a pus amprenta asupra jocului lui Alaves.

Ianis Hagi are motive să zâmbească. Foto Facebook
Ianis Hagi are motive să zâmbească. Foto Facebook

Internaționalul tricolor a jucat mai bine de o jumătate de oră pentru Deportivo Alaves, în duelul de acasă cu Girona, terminat la egalitate, scor 2-2. Mijlocașul român a contribuit decisiv la golul egalizator al bascilor, marcat de Guridi în minutul 90+9. Prestația lui Ianis a fost apreciată de specialiști, acesta primind a 2-a cea mai mare notă din tabăra gazdelor.

Chiar dacă aventura lui Ianis Hagi la Alaves se va termina la vară, antrenorul Luis Garcia a decis să-l folosească, în disperare de cauză, contra revelației din LaLiga, Girona, la scorul de 1-2. În ultimele aproape două luni, Hagi nu a jucat niciun minut la Alaves, dar aseară a primit o nouă șansă. Românul a fost introdus în minutul 63 al duelului de acasă cu Girona, din etapa a 35-a din La Liga, iar prestația sa a fost una solidă. Catalanii conduceau cu 2-1 în momentul intrării lui Ianis, dar în cele din urmă s-a terminat 2-2, cu contribuția mijlocașului nostru.

Implicat în majoritatea fazelor ofensive

În minutul 90+9, Ianis a câștigat un duel aerian în careul advers și mingea a ajuns la Guridi, care a înscris golul egalizator pentru gazde. Hagi a jucat bine, dinamizând acțiunile de atac ale echipei sale. Pe lângă faza golului, românul mai creat o ocazie mare pentru coechipierii săi și a oferit două centrări periculoase.

Presa spaniolă i-a acordat lui Ianis Hagi în general note de 6, în timp ce site-ul de specialitate SoFa Score i-a dat nota 7,4, a doua cea mai mare din tabăra bascilor. Doar Guridi, autorul ambelor goluri marcate de Alaves, a primit mai mult (8,9). Cotidianul local Noticias de Alava a scris că „minutele sale nu au fost rele, deși trebuia să fie mai implicat, mai ales în jumătate adversă. A avut succes la combinații”.

Mai dăduse o singură pasă de gol

În acest sezon, internaționalul tricolor mai bifase o singură pasă de gol, în turul campionatului, contra lui Atletico Madrid, în 25 de meciuri jucate.

Până la finalul stagiunii, Alaves mai 3 partide, cu Real Madrid, cu Getafe și cu Las Palmas. Jocul bun făcut aseară de Ianis l-ar putea determina pe Luis Garcia să-i ofere mai multe minute românului, un lucru esențial în perspectiva Euro 2024, care va începe peste aproximativ o lună.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite